Головна » 2011 » Листопад » 10 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрите віконце в дитинство.
11:51
У Волинському краєзнавчому музеї відкрите віконце в дитинство.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрите віконце в дитинство.
10 листопада 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відкрито етнографічну виставку „Віконце в дитинство”. На ній представлено комплекси матеріалів, які висвітлюють духовні і матеріальні аспекти світу дитинства. Музейними засобами розкриваються теми: родинна обрядовість; виховання дітей; залучення їх до народних звичаїв і традицій; дитячі ігри та іграшки тощо. Серед цікавих експонатів – колиски, стоянка, дитяче вбрання, дерев’яні, глиняні, солом’яні іграшки, ляльки-мотанки, портретні фотографії початку ХХ століття, картини Володимира Жупанюка, Валентини Михальської, Григорія Остапенка, Володимира Марчука з фондової колекції Волинського краєзнавчого музею. Доповнюють виставку роботи волинських майстрів: ляльки і малюнки Ірини Сардак, дерев’яні іграшки Софії Пасюк, солом’яні тарахкальця Марії Кравчук, ляльки Інни Чонки. Андрій Бондарук пропонує малятам не тільки ознайомитися з його виробами, а й поринути в ігровий процес.
Окремим розділом експонуються дитячі книги, написані волинськими письменниками. Використано народні прислів’я і приказки.
Виставка орієнтована на відвідувачів різного віку. Дорослим буде цікаво згадати свої дитячі роки, а молоді батьки знайдуть на ній багато корисних підказок для виховання дітей на основі українських традицій. В цьому полягає й основна мета виставки, щоб наше майбутнє базувалося на духовних традиціях, збережених віками українським народом.


Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1318 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]