Головна » 2011 » Червень » 21 » У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка „Береженого Бог береже, а козака шабля стереже”.
17:44
У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка „Береженого Бог береже, а козака шабля стереже”.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка „Береженого Бог береже, а козака шабля стереже”.
21 червня 2011 року з нагоди відзначення 360-ої річниці Берестецької битви у Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка „Береженого Бог береже, а козака шабля стереже”.
Матеріали Волинського краєзнавчого музею доповнені експонатами Рівненського обласного краєзнавчого музею та Національного історико-культурного музею-заповідника „Поле Берестецької битви” в с. Пляшева Рівненської області.
На виставці відвідувачі мають можливість ознайомитись зі „свідками” Берестецької битви – предметами, які знайдені під час розкопок на полі бою під Берестечком, побачити найбільш ексклюзивні з них на спеціально виготовлених світлинах.
Найбільш значимими на виставці є археологічні артефакти, здобуті в ході розкопок на полі битви археологом Ігорем Кириловичем Свешніковим. Це – підбірки пряжок до поясів, ножів побутових і бойових, дерев’яна плакетка з карикатурою на шляхтича, козацькі порохівниці.
З приватної колекції на виставку надійшли предмети, знайдені в різний час в селах поблизу Берестечка. Це – численні кулі і заготовки куль з кулелійками, люльки, кресала, крем’яні сколи в металевому окутті, металева накладка на порохівницю із зображенням бандури і шаблі, гарматні ядра.
Цікавими експонатами Волинського краєзнавчого музею є козацький каламар, фрагмент саркофагу Адама Киселя, півгак ХVІІ ст.
Виставка буде діяти протягом червня – вересня 2011 року.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1502 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]