Головна » 2011 » Квітень » 20 » У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір „Чорнобильський слід”.
13:31
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір „Чорнобильський слід”.
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір „Чорнобильський слід”.

20 квітня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбувся  тематичний вечір „Чорнобильський слід” (до 25-річчя аварії на Чорнобильській АЕС ).


На початку вечора священнослужителі УПЦ відслужили панахиду за всіма загиблими і постраждалими від Чорнобильської катастрофи.

На сцені були розгорнуті дві виставки: фотодокументальна пересувна виставка, створена працівниками відділу природи „Чорнобильський слід на Волині”, яку представила науковий співробітник відділу природи Оксана Гаврилюк та книжкова виставка.

       Завідувач радіологічним відділом Волинської обласної   санепідемстанції Ольга Гусєва розповіла про радіологічну обстановку в   області та методи захисту від можливої радіаційної небезпеки. Волинський журналіст і дослідник Валентин Люпа розповідав  присутнім  на  заході  курсантам  про льотчика,  волинянина,  ліквідатора  аварії  на  Чорнобильській АЕС Анатолія Грищенка. Своїми спогадами про Чорнобиль також поділився  запрошений ліквідатор Анатолій Лучко.


Учасники вечора, учні Обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою прочитали вірші українських поетів на чорнобильську тематику.

Присутні переглянули фільм, у якому використані фрагменти із науково-популярного документального серіалу „Чернобыльские джунгли. 20 лет без человека…” про життя у зоні відчуження, знятого білоруськими документалістами.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 927 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]