Головна » 2011 » Грудень » 8 » У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки „Музика кольору. Художня спадщина Георгія Косміаді”.
12:26
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки „Музика кольору. Художня спадщина Георгія Косміаді”.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки „Музика кольору. Художня спадщина Георгія Косміаді”.
8 грудня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки „Музика кольору. Художня спадщина Георгія Косміаді”.
Художник, архітектор, педагог Георгій Петрович Косміаді (1886-1967) у 1916-1940 роках проживав у Рівному, викладав малювання у п’яти гімназіях міста. Організовував творчі гуртки, разом зі своїми учнями ставив різні за тематикою вистави, малював декорації, виготовляв костюми, ініціював творчі та літературні вечори. Навколо нього гуртувалася обдарована молодь Рівного.
Справжнім тріумфом була участь учнів Г.П.Косміаді у Всесвітній виставці дитячих робіт в Парижі у 1937 році.
В 1940 році родина художника переїхала до Німеччини, в Гамбург, де Г.Косміаді працював художником-декоратором у Державній опері та театрі „Талія”. Після виходу на пенсію став вільним художником.
Прожив Г.П.Косміаді 81 рік, з них – 24 – у Рівному, 27 – у Німеччині, написав більше 400 творчих робіт, організував та брав участь у 60-ти виставках.
Професор Георгій Косміаді мріяв, щоб його роботи та творчий доробок учнів залишилися на рідній землі.
Донька Г.Косміаді, Надія Косміаді, під час своїх візитів до міста Рівного, передала Рівненському обласному краєзнавчому музею та Рівненській українській гімназії весь архів батька.












На виставці представлено 40 картин Г.Косміаді, 7 малюнків учнів художника, а також колекція оригінальних фотографій, документів, афіш із архіву митця.









































































































 
Фото Л.Максимова.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1235 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]