Головна » 2011 » Грудень » 6 » У Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година до 810-ї річниці від дня народження князя Данила Галицького.
11:37
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година до 810-ї річниці від дня народження князя Данила Галицького.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година до 810-ї річниці від дня народження князя Данила Галицького.
6 грудня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася історична година „Данило Галицький – людина державотворець” (до 810-ї річниці від дня народження князя Данила Галицького).
Данило Галицький народився у 1201 році, ймовірно, в Галичі, помер у 1264 році,  і похований в церкві Пресвятої Богородиці збудованого ним улюбленого м. Холма. При його правлінні Галицько-Волинське князівство, як свідчать літописи, дихало спокоєм і достатком.
Данило Романович – державотворець, збирач докупи розпорошених після смерті батька, Романа Мстиславовича, земель в одне потужне князівство. Він дипломат, який зав’язав відносини з західним світом; будівничий, оскільки заклав близько 70 міст, серед них: Львів – на честь сина Лева, Угровськ на Волині та інші.
Основний девіз його правління – „Збираймо Отчину”, є актуальним і нині.
Данило Галицький – перший у вітчизняній історії король (коронований у грудні 1253 року в Дорогичині).
У конференцзалі музею було розгорнуто фотодокументальну виставку „З історії Галицько-Волинського князівства”, підготовлена науковцями відділу давньої історії. Продемонстровано книжкову виставку „Данило Галицький – державник, політик, дипломат, полководець” з наукової бібліотеки Волинського краєзнавчого музею.
З матеріалами фотодокументальної виставки познайомила присутніх (учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою) провідний науковий співробітник відділу давньої історії Тамара Садовник.
Про матеріальну культуру Галицько-Волинського князівства періоду правління Данила Романовича Галицького, археологічні знахідки на теренах Волині розповів аспірант Інституту Археології України, науковий працівник державного підприємства „Волинські старожитності” Віктор Баюк.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1148 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]