Головна » 2011 » Червень » 24 » У Волинському краєзнавчому музеї до 15 річниці прийняття Конституції України відкрито виставку „Конституція України – штрихи до історії”.
11:18
У Волинському краєзнавчому музеї до 15 річниці прийняття Конституції України відкрито виставку „Конституція України – штрихи до історії”.
У Волинському краєзнавчому музеї до 15 річниці прийняття Конституції України відкрито виставку „Конституція України – штрихи до історії”.
    24 червня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки „Конституція України – штрихи до історії”, присвячена 15 річниці від часу прийняття Конституції України.
   28 червня 1996 року Верховна Рада України переважаючою більшістю голосів прийняла Основний Закон держави. З цього часу Україна розвивається як демократична конституційна держава.
   На виставці представлено матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею: листівки, запрошення, документи, газетні матеріали і книги, фотографії, які висвітлюють конституційний процес в Україні від „Руської Правди” ХІІ ст. до змін, які відбуваються сьогодні.
   Увагу привертає комплекс матеріалів з особистих архівів депутатів Верховної Ради України Андрія Бондарчука та Миколи Жулинського – серед документів останнього – проекти Конституції України, поправки до статей, пропозиції, які вносили депутатські групи на розгляд у Верховну Раду. Експонується фотографія депутатів Верховної Ради України вранці 28 червня 1996 року після „конституційної ночі”, коли була прийнята Конституція України. В оформленні виставки використані колекції листівок та конвертів з фондів Волинського краєзнавчого музею.
   Виставка експонуватиметься в дні роботи музею протягом червня – серпня 2011 року.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 955 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]