Головна » 2011 » Грудень » 19 » У Музеї волинської ікони організували для дітей свято Миколая.
16:33
У Музеї волинської ікони організували для дітей свято Миколая.
У Музеї волинської ікони організували для дітей свято Миколая.
19 грудня 2011 року в Музеї волинської ікони відбувся дитячий ранок „Ой, хто, хто Миколая любить..?”, на який завітали учні 5-го класу загальноосвітньої середньої школи №9 міста Луцька.
Чудове свято для дітей влаштували  наукові співробітники музею та студенти Волинської духовної семінарії Української Православної Церкви. Спочатку Людмила Карпюк, провідний науковий співробітник музею, розповіла дітям про життя Святого Миколая – єпископа Мирлікійського та традиції його зображення у іконописі Волині на прикладі ікони „Святий Миколай” 1736 року, ікони „Святий Миколай” народного майстра 1805 року і хатньої ікони „Святий Миколай” в окладі поч. ХХ ст. з колекції Музею волинської ікони. Завідувач фондів музею Світлана Василевська розказала гостям про традиції святкування Дня Святого Миколая на Волині, звичаї і обряди, пов’язані з святом.
Семінаристи підготували і показали театралізоване дійство, залучивши  до нього і школярів та заспівали декілька пісень про Святого Миколая. У відповідь учні 5-го класу майстерно, ділячись на голоси, виконали  колядку „Небо і земля нині торжествують”. Заключним акордом свята стало спільне виконання усіма присутніми урочистої колядки „Радуйся, земле...”.  За традицією гості музею отримали подарунки.
Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 940 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]