Головна » 2011 » Серпень » 5 » Реставрацію садиби Липинських буде завершено вчасно і якісно.
11:28
Реставрацію садиби Липинських буде завершено вчасно і якісно.
Реставрацію садиби Липинських буде завершено вчасно і якісно.
5 серпня 2011 року Олександр Башкаленко, як і обіцяв, знову побував у музеї-садибі В’ячеслава Липинського у селі Затурці Локачинського району. Кілька днів тому він зобов’язав будівельників виправити вказані недоліки оздоблювальних робіт та внутрішнього декорування. Остаточний термін виконання доручення – 9 серпня. Сьогодні  ж перший заступник голови облдержадміністрації проконтролював хід робіт з благоустрою території, зокрема облаштування доріжок, монтаж зовнішнього освітлення та підготовку газових комунікацій. Олександр Башкаленко узгодив з фірмою-підрядником новий детальний графік виконання робіт та пообіцяв особисто слідкувати за його дотриманням.
„Отримавши цього року з державного бюджету майже 2,5 мільйони гривень, ми отримали шанс завершити реставрацію музейного комплексу, яка триває уже 10 років. І, будьте певні, я прослідкую за тим, щоб усе було якісно і спитаю за кожну копійку”, - зауважив Олександр Башкаленко. Завершити реконструкцію будівлі планується до 22 серпня. 
До цієї ж дати буде відкрито і експозицію до якої увійдуть матеріали про родину Липинських, дитячі роки В’ячеслава Липинського та його доробок. На це з обласного бюджету виділено 400 тис. грн. Окрім того, тут буде облаштовано виставковий зал декоративно-ужиткового мистецтва Локачинського району.
Олександр Башкаленко повідомив, що повністю музейний комплекс буде завершено у першому кварталі 2012 року. Планується реконструкція присадибного парку з встановленням малих архітектурних форм та відкриття оновленого пам’ятника В’ячеславу Липинському.
 
Прес-служба Волинської облдержадміністрації
Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 460 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]