Головна » 2011 » Червень » 13 » У Затурцях відбувся захід, приурочений 80-річчю з дня смерті В’ячеслава Липинського.
14:25
У Затурцях відбувся захід, приурочений 80-річчю з дня смерті В’ячеслава Липинського.
У Затурцях відбувся захід, приурочений 80-річчю з дня смерті В’ячеслава Липинського.
13 червня 2011 року в селі Затурці Локачинського району на колишньому польському цвинтарі біля місця поховання визначного українського вченого-історика і громадсько-політичного діяча, талановитого публіциста і дипломата В’ячеслава Липинського відбувся урочистий захід, приурочений 80-річчю з дня його смерті.
Поминальну службу відправили настоятель Затурцівської православної церкви Св. Параскеви КП о. Василь Кравець спільно з настоятелем Затурцівського римо-католицького костелу Св. Трійці ксьондзом Томашем Шлопором у супроводі церковних хористів та відомого на Волині хору «Посвіт» з Луцька під керівництвом заслуженого працівника культури України Ростислава Кушнірука.
Про драматичний життєвий шлях і внесок вченого у розвиток державницької думки на Україні та його вплив на формування громадянської і національної свідомості українців розповів завідувач Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського Віталій Кушнір.
Учасники урочистості – гості з Луцька, Локач, навколишніх сіл і місцеві жителі – поклали квіти до пам’ятника В’ячеслава Липинського, сфотографувались на пам’ять, а також відвідали садибу родини видатного вченого і політика, де нині проводяться ремонтно-реставраційні роботи, і невдовзі буде побудована стаціонарна експозиція музею.
Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 909 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]