Головна » 2015 » May » 9 » У Волинському музеї українського війська керівники області та Луцька зустрілися з ветеранами (ФОТО, ВІДЕО)
16:59
У Волинському музеї українського війська керівники області та Луцька зустрілися з ветеранами (ФОТО, ВІДЕО)
У Волинському музеї українського війська керівники області та Луцька зустрілися з ветеранами (ФОТО, ВІДЕО)

   9 травня на меморіальному комплексі “Вічна Слава” відбувся урочистий мітинг та покладання квітів з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. На захід завітали тисячі лучан, аби віддати шану пам'яті загиблим під час Другої світової війни та подякувати ще живим ветеранам.

   Після цього у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки голови облдержадміністрації Володимир Гунчик та обласної ради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк зустрілися з ветеранам.

   Володимир Гунчик від імені присутніх керівників подякував ветеранам за їхній подвиг, відвагу і мужність, країну, яку нині маємо. “Ми запросили Вас у музей, щоб побачивши історію воєн, поринули у спогади, згадали своїх побратимів, яких уже нема з нами. Ми низько вклоняємо голови перед їхньою пам'яттю. Хтось з Вас був на передній лінії фронту, хтось у лісах боровся з окупантами, частина ветеранів за свій патріотизм і любов до України були заслані у концтабори, де пережили багато болю. Ваше намагання перемогти і вижити, принести нам нове життя, провело Вас через усі буремні роки історії”, - наголосив голова облдержадміністрації.

   Також Володимир Гунчик звернув увагу, що під час сьогоднішнього мітингу на меморіальному комплексі “Вічна Слава” пролунали слова: “Німці схилили голови і вибачилися, поляки і українці примирилися”. “Тож дуже хочеться, щоб наші ветерани, незалежно у складі якої армії воювали, - теж примирилися. Необхідно припинити ділити ветеранів, адже усі вони нам дорогі і шановані”, - переконаний він.

   Володимир Гунчик побажав усім здоров'я, злагоди у родинах, поваги від оточуючих.

   Побажав довгих років життя ветеранам і благословив їх і митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

   Також для ветеранів організували святковий обід. За одним столом зібралися воїни радянської армії, УПА, учасники антитерористичної операції та військовослужбовці, які виконували інтернаціональний обов'язок в Афганістані.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Луцької міської ради

Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 1048 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]