Головна » 2013 » Листопад » 23 » Завідувач Затурцівського музею В’ячеслава Липинського взяв участь у V міжнародному науковому семінарі пам’яті В’ячеслава Липинського.
13:59
Завідувач Затурцівського музею В’ячеслава Липинського взяв участь у V міжнародному науковому семінарі пам’яті В’ячеслава Липинського.
Завідувач Затурцівського музею В’ячеслава Липинського взяв участь у V міжнародному науковому семінарі пам’яті В’ячеслава Липинського.
„Консерватизм і геополітичні стратегії у Центральній і Східній Європі” – під такою назвою 22-23 листопада 2013 року у Києві та Житомирі проходив V міжнародний науковий семінар пам’яті В’ячеслава Липинського. Співорганізаторами заходу виступили Житомирський державний університет імені Івана Франка, Інститут держави і права імені В.М.Корецького НАН України та Польське товариство у Житомирі.





Ґрунтовні доповіді в рамках семінару виголосили відомі вчені з провідних науково-освітніх закладів України, Республіки Польща та Російської Федерації. Доповіді, запитання та відповіді на них були предметом жвавих дискусій. У центрі обговорення стояло питання підписання Україною асоціації з Європейським Союзом на саміті у Вільнюсі. Звучала стурбованість ситуацією, пов’язаною з різкою зміною державного курсу, заявленою Прем’єром Миколою Азаровим. Наголошуючи на тому, що процес євроінтеграції є вагомим чинником консолідації української нації, багато учасників розцінили цю заяву як зраду національних інтересів України.
Активними учасниками семінару стали студенти місцевого університету, в стінах якого відбувався захід. Із зацікавленням серед інших доповідей був сприйнятий виступ завідувача Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського В.Кушніра „Музей В’ячеслава Липинського „na odwiecznym szlaku z Kijowa do Krakowa”.



    Організатори заходу висловили побажання провести черговий семінар наступного року в Затурцівському музеї.
Віталій Кушнір,
завідувач Затурцівського
меморіального музею В’ячеслава Липинського
Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 773 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]