Головна » 2014 » December » 17 » Затурцівський музей запрошує на виставку графіки Ірини Сардак-Бондарук та дерев’яної іграшки Андрія Бондарука.
11:10
Затурцівський музей запрошує на виставку графіки Ірини Сардак-Бондарук та дерев’яної іграшки Андрія Бондарука.
Затурцівський музей запрошує на виставку графіки Ірини Сардак-Бондарук та дерев’яної іграшки Андрія Бондарука.

   З 19 грудня в Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського буде експонуватися спільна виставка художниці Ірини Сардак-Бондарук та майстра Андрія Бондарука «Діти бавляться».

   Виставка присвячена темі дитинства. Представлені мистецькі твори ілюструють сюжети з життя дітей минулого та позаминулого століть. Графічні роботи молодої художниці оригінально відтворюють народно-побутові картинки, головними героями яких є українські діти – ровесники наших прадідів. В основу творчих робіт мисткині покладено сучасні спостереження за дітьми, а також розповіді старших людей та вивчення етнографічної літератури. Сюжети прості та зрозумілі і для українця, і для іноземця, адже дитячий світ подібний всюди. Проте в роботах Ірини Сардак по-особливому зворушливо звучить українська тематика, яка виявляється в деталях народного вбрання, предметах побуту, рослинно-квітковому оточенні малечі. Колорит мистецьких творів, особливості оформлення (кожна картинка – ніби віконце у безтурботне дитинство і юність) безпомилково вказують на приналежність творчого доробку художниці до кращих зразків сучасного українського мистецтва для дітей у народному стилі.

   Графічні роботи доповнені підбіркою традиційних дерев’яних іграшок, виготовлених майстром народних ремесел Андрієм Бондаруком. Це, на думку митців, дасть змогу краще проникнутись настроєм традиційних ігор, забав і побуту маленьких українців.

   Експозиція пов’язує нас з нашими предками і нашими нащадками. Тема дитинства – проста і чиста – об’єднує глядачів: і вченого-етнографа, і вчителя, і звичайну маму чи бабусю, дає зрозуміти кожному відвідувачу виставки, що неможливо виховати гідного громадянина держави, патріота, відірвавши його від коріння великого дерева Роду.

   Відкриття виставки «Діти бавляться» за участю авторів персональних робіт відбудеться у п’ятницю 19 грудня 2014 року о 13.00 год.

Віра Чопко,

науковий співробітник музею

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 837 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]