Головна » 2011 » Вересень » 6 » Відбулося відкриття мандрівної мультимедійної виставки «ІВАН ГОНЧАР: ЗВИТЯГА ОДНОГО ЖИТТЯ»
14:10
Відбулося відкриття мандрівної мультимедійної виставки «ІВАН ГОНЧАР: ЗВИТЯГА ОДНОГО ЖИТТЯ»
Відбулося відкриття мандрівної мультимедійної виставки «ІВАН ГОНЧАР: ЗВИТЯГА ОДНОГО ЖИТТЯ»
Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»
Волинський краєзнавчий музей
за підтримки
Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»
 
6 вересня 2011 року відкрили у Волинському краєзнавчому музеї
мандрівну мультимедійну виставку
«ІВАН ГОНЧАР: ЗВИТЯГА ОДНОГО ЖИТТЯ»
в рамках проекту
«Музейний здвиг: Інтерпретація культурної спадщини України»
напрям «Культурне надбання», програма І3 [ідея–імпульс–інновація]
 
Розширення меж культурної спадщини в другій половині ХХ століття вимагає пошуку нових відповідей на запитання про взаємовідносини об'єктів культурної спадщини та їхніх споживачів.
Ідея цього культурно-мистецького проекту полягає у своєрідному «флеш-мобному» ознайомленні широких аудиторій різних регіонів країни з ідеалами й світоглядними орієнтирами українців, засадами і філософією народної творчості та кращими зразками культурної спадщини України, у яких закарбовано багатовікові прагнення народу до свободи, втілено національний психотип.
Серед завдань проекту – популяризація громадянської позиції, збиральницької діяльності та творчого доробку визначного митця, музейника, науковця, діяча культури Івана Макаровича Гончара як прикладу активної особистості; висвітлення впливу однієї людини на збереження та розвиток національної культури, духовного поступу суспільства; а також висвітлення діяльності НЦНК «Музей Івана Гончара» як своєрідної моделі для переходу музеїв пострадянського типу до новітніх принципів функціонування музеїв як відкритих майданчиків і форумів для навчання, відпочинку, отримання нового досвіду і позитивних емоцій.
Темою семінару для музейних фахівців було виявлення методів і дієвих практик (зокрема закордонних) зацікавлення відвідувачів збірками культурної спадщини й знаннями, які вони несуть; залучення молоді та різноманітних спільнот до співпраці у збиранні, інтерпретації та презентації місцевої історії, культурних надбань, залучення відвідувачів музеїв до діалогу; налагодження плідної співпраці між музеями та регіонами України.
Подорожуюча виставка «Іван Гончар: Звитяга одного життя» (близько двох десятків інформаційно-мистецьких стендів - художниця Ніна Денисова + фільми про Гончара) із серією семінарів і круглих столів розпочала свою мандрівку Україною з Черкащини – батьківщини Івана Макаровича, продовжила у Вінниці, Моринцях, Одесі, Полтаві, Львові. Наразі – завітала до Луцька. Попереду – Сімферополь та інші міста. А завершиться проект у листопаді виставкою та національним науковим форумом «Ювілейні Гончарівські Читання» у Києві.
Виставка діятиме у Волинському краєзнавчому музеї до 2 жовтня 2011 року
(м. Луцьк, вул. Шопена, 20)
Тел. для довідок: (0332) 24-25-91, 24-75-82; (044)360-90-77
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 767 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]