Головна » 2013 » September » 3 » Волинським краєзнавчим музеєм підготовлено програму „Музей-школі” на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області.
16:49
Волинським краєзнавчим музеєм підготовлено програму „Музей-школі” на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області.
Волинським краєзнавчим музеєм підготовлено програму „Музей-школі” на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області.
Важливу роль у розбудові незалежної української держави, відродженні духовності, історичної пам'яті відіграють музеї, діяльність яких як науково-дослідницьких і науково-освітніх закладів надзвичайно багатогранна. Одна з найважливіших функцій музею – науково-просвітницька і виховна.
Відповідно до програм загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв області Волинський краєзнавчий музей розробив і видав комплексну програму „Музей-школі. На допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області (2013-2014 навчальний рік)”. – Луцьк, 2013. – 16 с. Мета програми – допомоги вчителям у формуванні в учнів наукових поглядів на історію та природу шляхом поступового і кожного разу на новому якісному рівні засвоєння учнями шкільної програми на базі музею з урахуванням вікових особливостей учнів, їх знань та інтересів.
У програмі пропонуються різноманітні музейні заходи. Зокрема, тематика екскурсії по відділу природи для школярів молодших класів і цикл екскурсій-казок „Чарівні пори року”, тематика екскурсій з природознавства для 5-6 класів, екскурсій з біології для 7-8, 11 класів, з географії для 6-го і 9-го класів, тематика екскурсій по відділах давньої і новітньої історії, тематика екскурсій з народознавства, з української мови та літератури. Подано перелік стаціонарних та пересувних музейних виставок. Пропонуються цикли лекцій „Волинь – сторінки історії”, „Видатні діячі Волинського краю”, „Природа Волинського краю”, „Традиційна народно-побутова культура Волині” та ін., теми пішохідних екскурсій по м.Луцьку, музейні заходи на відзначення пам’ятних подій на Волині та відомих постатей краю. У кінці програми подано довідку для відвідувачів музеїв, де наведені їх адреси, телефони, режим роботи та вхідна плата, а також адреси сайтів музеїв та електронні адреси музеїв Волинської області.
Отримати програму „Музей-школі” можна у відділі науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею. Телефон для довідок (0332) 24-75-82.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 986 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]