Головна » 2015 » Серпень » 29 » Волинським краєзнавчим музеєм на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області видано програму „Музей-школі”
14:33
Волинським краєзнавчим музеєм на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області видано програму „Музей-школі”
Волинським краєзнавчим музеєм на допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області видано програму „Музей-школі”

   Відповідно до програм загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв області Волинський краєзнавчий музей розробив і видав комплексну програму „Музей-школі. На допомогу вчителям та учням навчальних закладів Волинської області (2015/2016 навчальний рік)”. – Луцьк, 2015.

   Щорічно Волинський краєзнавчий музей, його філіал і відділи відвідує біля 100 тисяч чоловік. Основними відвідувачами музею є діти та молодь. Запропонована програма «Музей – школі» подає різні форми культурно-освітньої роботи музею: екскурсії, лекції, масово-освітні заходи, які реалізуються, як у самому музеї на стаціонарних експозиціях, так і поза музеєм – на виїзді. Метою програми є виховання музейної аудиторії, як сьогоднішньої, так і потенційної в майбутньому. Завданням програми є популяризація музею, широке використання різних форм музейної комунікації, як у процесі навчання, так і у виховній роботі.

   Програма „Музей – школі” складається з шести окремих програм, а саме: по Волинському краєзнавчому музею, Колодяжненському літературно-меморіальному музею Лесі Українки та Музею „Лісової пісні” в урочищі Нечимне, Музею волинської ікони, Художньому музеї, Музею історії Луцького братства та Затурцівському меморіальному музею В’ячеслава Липинського. Вона побудована за тематичним принципом та єдиною структурою по кожному з музеїв. Подано тематику екскурсій, уроків-екскурсій з окремих навчальних дисциплін, цикли лекцій, виставки, масово-освітні заходи і т.ін. Програма доповнена довідковим матеріалом по музеях Волинської області, в якому перелічено адреси музеїв (поштові й електронні), номери телефонів, час роботи, вартість вхідного квитка та екскурсії.

   Музей і школа роблять спільну справу – відкривають дітям обрії знань, долучають до історії та культури, вчать добру і красі. Волинський краєзнавчий музей запрошує до співпраці вчителів, батьків, дітей. Відвідуйте наші музеї. Завжди раді зустрічі з вами.

   Отримати програму „Музей-школі” можна у відділі науково-освітньої роботи Волинського краєзнавчого музею.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 929 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]