Головна » 2013 » Серпень » 30 » Волинський музей отримав унікальну картину (ВІДЕО).
12:55
Волинський музей отримав унікальну картину (ВІДЕО).
Волинський музей отримав унікальну картину (ВІДЕО).  
Свою картину під назвою «З’їзд монархів» сьогодні, 30 серпня, у Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки представив її автор – Андрій Серебряков. Повідомляє «Волинська правда».
Зі слів Серебрякова, картина унікальна, оскільки є єдиною українською роботою на цю тему. Зміст картини історичний, так як на полотні зображений з’їзд монархів, який відбувався у Луцьку взимку 1429 року.



Робота унікальна тим ще й тим, що вона - єдине українське полотно, приурочене до цієї події. Адже дві попередніх ілюстрації - це графічна робота 1929 року, що зображена на литовських марках, та картина 1930-1931 років художника Мацкевічуса.
На полотні зображені всі учасники з’їзду 1429 року: це і представники Візантійської імперії, і монархи західноєвропейських держав, і делегат Папи Римського, і, звичайно, Великий Князь Литовський Вітовт.



На цьому з’їзді мали вирішитись питання захисту Європейських країн від турецької навали, вплив на Молдавію і Волохію, та основне – створення унії між християнами та католиками на базі Великого Князівства Литовського.
Не дивлячись на те, що більшість з цих питань так і не були вирішені, монархи у Луцьку просто відпочивали, подія має велике історичне значення, власне, для міста. Оскільки вже тоді Луцьк був на перетині важливих політичних шляхів, та, як зазначив голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко, фактично був другою столицею Європи.



Як розповів автор картини, Андрій Серебряков, особливих труднощів у роботі над полотном в нього не виникало. Єдиний проблематичний момент – це великий формат роботи.
«Працював над нею довго та кропітливо, але нічого надскладного тут немає», - розповів Серебряков.
Зі слів завідувача музею, Ігоря Пасюка, художник вже не вперше співпрацює з музеєм, поповнюючи його фонди. На цьому зупиняти співпрацю автор картини «З’їзд монархів» Андрій Серебряков не планує.



 «До сторіччя не менш важливої для Волині, в історичному плані, події – Брусилівського прориву хочу зробити велику роботу діаграмного плану. Знову-таки для Волинського воєнно-історичного музею», - підсумував автор картини.
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 674 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]