Головна » 2018 » March » 27 » Волинський краєзнавчий музей запрошує на урочистості з нагоди завершення року 400-літнього ювілею Луцького братства
09:46
Волинський краєзнавчий музей запрошує на урочистості з нагоди завершення року 400-літнього ювілею Луцького братства
Волинський краєзнавчий музей запрошує на урочистості з нагоди завершення року 400-літнього ювілею Луцького братства

29 березня 2018 року о 12.00 Волинський краєзнавчий музей і його відділ Музей історії Луцького братства запрошують на урочистості з нагоди завершення року 400-літнього ювілею Луцького братства. У програмі заходу відбудеться вшанування музейних меценатів, доброю волею яких до величного ювілею було зроблено чимало хороших музейних справ.

Братський дитинець, церква i монастир

В рамках свята відбудеться презентація музейного наукового збірника матеріалів Міжнародної наукової конференції «Луцьке Хрестовоздвиженське братство – інституційний розвиток та місце в суспільному русі України та Білорусі», в якій візьмуть участь автори статей з Луцька, Рівного та Києва.

Встановлені під час роботи конференції наукові контакти покликали за собою нові наукові здобутки у сфері атрибуції наших музейних пам’яток. Отже, під час цьогочасної зустрічі, шанувальники історії міста Луцька зможуть познайомитись з новою атрибуцією нотолінійного рукопису першої половини XVII ст., який створювався спеціально для луцької монашої обителі. Інформацією про дослідження унікальної пам’ятки поділиться Іван Кузьмінський, кандидат мистецтвознавства, докторант Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського.

Урочистості пройдуть в актовій залі Волинського краєзнавчого музею за адресою: Луцьк, вул. Шопена, 20.

Вхід вільний!

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 537 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.2/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]