Головна » 2018 » January » 30 » Волинський краєзнавчий музей долучився до обласних заходів з нагоди Дня пам’яті героїв Крут
12:31
Волинський краєзнавчий музей долучився до обласних заходів з нагоди Дня пам’яті героїв Крут
Волинський краєзнавчий музей долучився до обласних заходів з нагоди Дня пам’яті героїв Крут

29 січня 1918 року українські добровольці на підступах до Києва, поблизу станції Крути, стали на захист лише тиждень як незалежної Української Народної Республіки. Так розпочалося сторіччя збройної боротьби українського народу за свободу і демократію проти російського агресора. Герої Крут залишаються прикладом відваги та самопожертви українських воїнів, символом незламності українського духу.

29 січня 2018 року в приміщенні Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка відбувся тематичний захід «Крути. Їх бій триває», а після нього на Театральному майдані флеш-моб «Пам’ятай про Крути». У заходах, поруч з іншими організаціями Луцька, прийняв активну участь і Волинський краєзнавчий музей. У театрі було розгорнуто виставку «100 років боротьби. Українська революція 1917–1921».

Про історію Крут і УНР із лучанами спілкувалися провідні наукові співробітники відділу новітньої історії Сергій Лис та Богдан Зек. Надалі, виставка знову експонуватиметься у стінах музею.

Пам’ятаймо і шануймо Героїв Крут та всіх бійців Армії УНР, які першими у новітню добу виборювали незалежність України!

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 497 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]