Головна » Волинський краєзнавчий музей
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-портрет Габріелі Запольської.
   У конференц-залі Волинського краєзнавчого музею відбувся вечір-портрет Габріелі Запольської «ЇЇ душа жила на Волині», приурочений до 155-ої річниці від дня народження польської письменниці й актриси, волинянки за походженням. Акція проходила в рамках музейного проекту «Відомі жінки Волині», започаткованого співробітниками відділу науково-освітньої роботи музею.
Волинським краєзнавчим музеєм започатковано низку заходів щодо відзначення 130-ої річниці від дня народження В’ячеслава Липинського.
   До 130-ої річниці від дня народження В’ячеслава Липинського – відомого політичного і державного діяча початку ХХ століття, історика, соціолога, публіциста, теоретика українського консерватизму, уродженця Волині Волинським краєзнавчим музеєм започатковано низку заходів.
Інформація про Третій круглий стіл „Музеї у дослідженні та збереженні пам’яток культурної спадщини західноукраїнських етнічних земель”.

Волинський краєзнавчий музей та кафедра документознавства і музейної справи Волинського національного університету імені Лесі Українки з нагоди 35-річчя з часу заснування Міжнародного дня музеїв  та 125-річчя музейної справи на Волині проводять у м. Луцьку на базі Волинського краєзнавчого музею 16 травня 2012 року  
 Третій круглий стіл на тему
"Музеї у дослідженні та збереженні пам’яток культурної спадщини західноукраїнських етнічних земель"
„Мініатюрні моделі вітрильників у пляшках” у Волинському краєзнавчому музеї.
     У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки „Мініатюрні моделі вітрильників у пляшках” з приватної колекції Володимира Ящука.
Власник і автор виставки – Володимир Пантелеймонович Ящук– приватний підприємець, уродженець Тернопілля, нині житель села Промінь Луцького району Волинської області.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч з Г.О.Гуртовим, присвячена 55-річчю заснування першого громадського музею на Волині.
    Волинський краєзнавчий музей організував вечір-зустріч „Музейна доля Григорія Гуртового” (до 55-річчя заснування Торчинського народного історичного музею) та презентацію книги „Г.Гуртовий. Городок. Історична доля села Городок Луцького району: Історико-краєзнавчі нариси. – Луцьк: Надстир'я, 2011”. На зустріч прийшли колеги краєзнавці, музейники, історики, учні Г.Гуртового.
У Волинському краєзнавчому музеї можна побачити „Восьме чудо світу”.
16 березня 2012 року вперше у Луцьку відкрилась унікальна виставка мікромініатюр Володимира Казаряна „Восьме чудо світу”, на якому свій творчий доробок представив сам всесвітньо відомий майстер. Окрім того автор презентував власний тритомник віршів та виконав декілька власних пісень на українській мові.
Відвідувачі також вперше побачили портрет Джоконди в мільйон разів менший оригіналу.
На виставці „Восьме чудо світу” представлені унікальні шедеври мікромініатюри.
У селі Доросині Рожищенського району відкрили експозицію про видатного земляка Степана Шванса.
20 березня Волинський краєзнавчий музей запрошує на вечір-зустріч з директором Торчинського народного історичного музею Г.О.Гуртовим.
Оголошено проведення Вісімнадцятого обласного конкурсу „Волинська писанка третього тисячоліття”.
П О Л О Ж Е Н Н Я
про проведення Вісімнадцятого обласного конкурсу
"Волинська писанка третього тисячоліття"
 
Мета конкурсу: сприяти розвитку писанкарства у краї, дослідженню великодньої звичаєвості та обрядовості.
Виставка „Уклін Тарасові” у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка.
    9 березня 2012 року сектор Волинського краєзнавчого музею "Шевченківська світлиця Миколи Куделі" проекспонував у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г.Шевченка на мистецькому заході, присвяченому 198-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, пересувну виставку "Кобзарів"  "Уклін Тарасові". Широкому загалу відвідувачів наукові працівники музею представили 100 "Кобзарів" із колекції Миколи Куделі.
16 березня Волинський краєзнавчий музей запрошує на відкриття унікальної виставки мікрошедеврів всесвітньо відомого майстра В.Казаряна.
Волинський краєзнавчий музей
Прес-реліз
ВПЕРШЕ У ЛУЦЬКУ
УНІКАЛЬНА ВИСТАВКА МІКРОМІНІАТЮР ВОЛОДИМИРА КАЗАРЯНА "ВОСЬМЕ ЧУДО СВІТУ"
 16 березня в 12.00 год. у Волинському краєзнавчому музеї відкривається унікальна виставка мікрошедеврів всесвітньо відомого майстра
Владимира Казаряна

У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки „Весняний вернісаж” юного художника з Вінниці Костянтина Сапуна.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Весняний вернісаж» юного художника з Вінниці Костянтина Сапуна. У відкритті виставки брали участь: Анатолій Силюк – директор Волинського краєзнавчого музею, засл. працівник культури України, Зоя Навроцька – мистецтвознавець, засл. працівник культури України, автор виставки – Костянтин Сапун, Любов Хоменчук – бабуся юного художника.
У Волинському краєзнавчому музеї проведено вечіра-портрет до 65-ої річниці від дня народження української поетеси Л.Я.Лежанської.
Інформаційний лист XVIII Міжнародних Кирило-Мефодіївських читань, присвячених Дням слов’янської писемності.
6 березня Волинський краєзнавчий музей запрошує на відкриття виставки юного художника з Вінниці Костянтина Сапуна.
Інформаційний лист наукової історико-краєзнавчої конференції Дубнівського державного історико-культурного заповідника.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулося пошанування П.А.Косача – батька Лесі Українки.
МБФ "Україна 3000" та ГО "Український центр розвитку музейної справи" оголосили старт Програми підтримки музейних працівників на 2012-2013
Волинський краєзнавчий музей пропонує з 1 по 7 березня.
Презентовано „Волино-Подільські археологічні студії”.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку львівської майстрині О.Смереки-Малик „Оксанина лялька”.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрито виставку «Втрачена хронологія»: Археологічні дослідження на Волині 2011 року.
У Волинському краєзнавчому музеї відбувся вечір-портрет Костянтина Арцеулова „Крила онука Айвазовського”.
Відсвяткуємо у 2012 році Міжнародний день музеїв разом із світовою спільнотою!
Волинський краєзнавчий музей запрошує на заходи, приурочені до 130-ої річниці від дня народження В’ячеслава Липинського.
Інформаційний лист Міжнародної наукової конференції „Суспільно-політична спадщина В’ячеслава Липинського і сучасність”.
У Волинському краєзнавчому музеї відбулося підбиття підсумків та нагородження переможців обласного конкурсу „Різдвяні обереги”.
Волинський краєзнавчий музей запрошує на заходи, приурочені до дня народження Лесі Українки.
У Волинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка пам’яті ботаніка-флориста, систематика і географа рослин Й.К.Пачоського.
Інформаційний лист ІХ конференції „Археологія заходу України”.
У музеї вшанували ветеранів Афганістану.
Музеї Луцька здійснять ряд нововведень для приваблення відвідувачів.
Відбулася зустріч Луцького міського голови Миколи Романюка з директорами музеїв міста.
« 1 2 ... 46 47 48 49 50 51 »