Головна » 2014 » December » 23 » Виставку робіт учасників Х обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у музеї.
13:49
Виставку робіт учасників Х обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у музеї.
Виставку робіт учасників Х обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у музеї.

   Традиційно до різдвяних свят Волинський краєзнавчий музей оголошує проведення обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики. Започаткований він був у 1993 році і проводиться музеєм через рік.

   Цього року на Х обласний конкурс різдвяно-новорічної атрибутики «Вертепне дійство» учасника подано п’ятдесят сім традиційних та творчих робіт.

   У конкурсі взяли участь дорослі й діти, учні та студенти, керівники гуртків, окремі майстри та творчі колективи. Їх вік становить від 9 до 69 років. Найбільше різдвяних атрибутів було подано студентами Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені А. Ю. Кримського, вихованцями Нововолинської школи мистецтв. Активну участь у конкурсі взяли учні Маневицького, Турійського, Любешівського, Ківерцівського та Шацького районних центрів творчості дітей та юнацтва. Представили свої роботи і студенти Торчинського профтехучилища, Луцького ВПУ будівництва та архітектури, учні Палаців учнівської молоді міст Луцька та Ковеля.

   З 23 грудня 2014 року у Волинському краєзнавчому музеї діє виставка конкурсних робіт Х обласного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики «Вертепне дійство». На ній представлені вертепні шопки, маски ряджених, солом’яні павуки, різдвяні зірки, малюнки, витинанки, композиції на різдвяну тематику та головний символ свята – дідух «Рай-дерево», виконаний Софією Ковальчук – учасницею студії «Поліське золото» (м. Турійськ, керівник – В. Якимович).

   Для оцінювання робіт учасників конкурсу створено журі, до складу якого увійшли фахівці в галузі історії, етнології та мистецтвознавства. Основними критеріями оцінювання робіт є відповідність форм та змісту атрибуту місцевим традиціям, цікаве творче вирішення, художній і технічний рівень виконання.

Увага!

Про підбиття підсумків конкурсу та відзначення переможців буде подана додаткова інформація.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1136 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]