Головна » 2016 » February » 17 » Виставку про історію костелу святих Якима і Ганни відкрито у Володимир-Волинському музеї
11:18
Виставку про історію костелу святих Якима і Ганни відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку про історію костелу святих Якима і Ганни відкрито у Володимир-Волинському музеї

   16 лютого у Володимир-Волинському історичному музеї відкрито виставку про історію римо-католицького костелу святих Якима і Ганни – пам'ятку архітектури в стилі броко, яка знаходиться на центральній площі міста.

   Про історію католицизму на Володимирщині розповів науковий співробітник музею Олексій Петрунін. Про цікаві моменти в історії храму – повідала завідуюча відділу паспортизації та наукових досліджень ДІКЗ «Стародавній Володимир» Світлана Федосєєва, про особливості архітектури споруди – директор дитячої художньої школи Адам Михалик.

   Матеріали для виставки взяті з фондів музею та люб'язно надані місцевими колекціонерами Анатолієм Гнатюком і Романом Мазурком і настоятелем костелу, почесним громадянином Володимира-Волинського о. Лєшеком-Броніславом Кошлягою. Оригінальності виставці додали картини Ігоря Мацюка із зображенням капуцинських мурів та картини із зображенням костелу, виконані І.Козачуком та Ю.Бондаренком.

   З цікавістю оглянули виставку студенти ВПУ та агротехнічного коледжу.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 830 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]