Головна » 2011 » Грудень » 16 » ВИСТАВКУ ХУДОЖНИКА АНАТОЛІЯ БОЙКА ВІДКРИТО у ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
17:16
ВИСТАВКУ ХУДОЖНИКА АНАТОЛІЯ БОЙКА ВІДКРИТО у ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
ВИСТАВКУ ХУДОЖНИКА АНАТОЛІЯ БОЙКА ВІДКРИТО у ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
16 грудня 2011 року у виставковому залі Володимир-Волинського історичного музею відкрито персональну виставку художника Анатолія Бойка.
Анатолій Бойко – випускник Дубненського  училища декоративно-прикладного мистецтва. Працює в 12 техніках, виконав понад 200 робіт. На виставці репрезентовано 87 з них. Автор працює з очеретом, склом, бамбуком, малює картини, вишиває, в'яже гачком, інкрустує склом та янатрем, експериментує з рідкою керамікою, коренепластикою, різьбить по дереву.
Анатолій Бойко винайшов власну техніку обробки очерету, яка ніким раніше не використовувалася. У цій техніці він зробив вазу заввишки 2 м 34 см, яка складається з 7600(!) деталей, 132 секцій та 560 см. виплетених косичок.
У руках талановитого майстра, який не здається фізичним недугам, звичайнісінька пляшка перетворюється у вишукану вазу, стара туфелька – в декоративну ікебану зі шкіри, скло і дзеркала – у казковий замок, жменька бамбукових паличок – у оригінальну шкатулку.

Місцеві художники Адам Михалик, Зіна Петровс, Юрій Донських високо оцінили вироби умільця, а музейні працівники спільно з співачкою Ольгою Щербіною організували урочисте відкриття виставки.
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 1271 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]