Головна » 2011 » Травень » 3 » Виставка „Творчий олімп Валерія Михайловського”.
17:28
Виставка „Творчий олімп Валерія Михайловського”.
Виставка „Творчий олімп Валерія Михайловського”.
3 травня 2011 року у Палаці культури міста Луцька відбувся вечір, присвячений 50-річчю від часу заснування хореографічної балетної студії. В ході заходу Волинським краєзнавчим музеєм представлено виставку „Творчий олімп Валерія Михайловського”, присвячену творчості уродженця Волині, випускника хореографічної балетної студії міста Луцька, відомого в світі танцівника балету.
Валерій Михайловський – засновник і режисер театру чоловічого балету м. Санкт-Петербурга, заслужений артист Росії, народний артист Республіки Карелія. Перший крок у великий балет Валерій Володимирович зробив у балетній студії при Будинку культури в м. Луцьку, керівниками якої були подружжя Маркіних.
На виставці представлені матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею та експонати, передані для експонування родиною: фотографії, афіши, концертні програми, особисті документи, сценічний одяг та атрибути. Сьогодні Валерій Володимирович Михайловський та його талановиті танцівники стоять на порозі ювілею, у 2012 році трупі виповниться 20 років. Експериментаторство сучасної хореографії високо оцінили знавці танцю за межами України та Росії. Трупа виступала на кращих сценічних площадках світу. Валерію Михайловському Всесвітньою Академією наук, мистецтва, культури присуджена Міжнародна Велика Академічна медаль „Людина – творець” у номінації „За розвиток традицій російської балетної школи і створення нового театрального жанру”.
Під час заходу Валерію Михайловському від дирекції Волинського краєзнавчого музею було вручено альбом „Волинська ікона” та зображення Холмської Божої Матері. З вдячністю за подарунки, маестро передав до музею ряд експонатів, що висвітлюють його мистецьку діяльність, за матеріалами якого у фондовій колекції створено його особовий фонд.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1125 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]