Головна » 2013 » Вересень » 18 » Військовий музей у Луцьку поповнився новими експонатами.
19:08
Військовий музей у Луцьку поповнився новими експонатами.
Військовий музей у Луцьку поповнився новими експонатами.
Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки поповнився новими експонатами. На прохання керівництва, благодійний фонд надав допомогу на закупівлю копій мундирів та оригіналу нагороди, що мають історичну цінність для нашого міста. Повідомляють «Волинські новини».
«Щороку музей поповнюється, проте на нові зразки музейних експонатів, зазвичай, не вистачає фінансування. Тому приємно, що саме «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» допоміг нам у закупівлі цих експонатів, адже не всі розуміють важливість цього питання для історії Волині. З кожним роком таких предметів (особливо нагород, медалей, орденів) стає все менше, вони втрачаються. А військово-патріотичне виховання є дуже важливим для того, щоб всі пам’ятали, якого ми роду і кореня, яку маємо історію», – розповів завідувач музею Ігор Пасюк.
Отож, відтепер для відвідувачів доступні нові зразки музейних експонатів – копія мундира з ківером Лейб-гвардія Волинського полку, у якому служили 50% вихідців з Волині, копія мундира з ківером Маріупольського гусарського полку часів війни 1812 року. У такому обмундируванні у Луцьку, Рожищах та Дубно проходила службу кавалерист-дівиця Надія Дурова, яка стала прототипом корнета Шурочки з фільму «Гусарська балада».
Ще один експонат, оригінал хреста «За службу на Кавказі» 1864 року, де також служили волиняни, неодмінно зацікавить відвідувачів, – переконаний керівник музею.


Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 674 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]