Головна » 2013 » Березень » 30 » Відвідини Колодяжненського музею Лесі Українки Главою УГКЦ Верховним Архієпископом Києво-Галицьким Блаженішим Святославом.
17:40
Відвідини Колодяжненського музею Лесі Українки Главою УГКЦ Верховним Архієпископом Києво-Галицьким Блаженішим Святославом.
Відвідини Колодяжненського музею Лесі Українки Главою УГКЦ Верховним Архієпископом Києво-Галицьким Блаженішим Святославом.
   30 березня 2013 року Патріарх УГКЦ, в рамках канонічної візитації, після відвідин м.Ковеля, завітав до Літературно-меморіального музею Лесі Українки в с.Колодяжне.



   Екскурсію провела завідувач музею Комзюк Віра Михайлівна, котра показала літню резиденцію, так званий, білий дім, де до 25 року життя прожила Леся Українка. Цікавим є те, що збереглися унікальні речі, такі як: рояль Лесі Українки, камін, дзеркало, ліжко, меблі, котрі були свідками народження і становлення великої поетеси, музикознавця, перекладача, великої людини, яка в чотири роки навчилася читати. В п'ять писати, а в шість вишила батькові сорочку, ця славетна людина — Леся Українка.





   Варто згадати про надзвичайно цікаву інформацію, якою поділилася старший науковий співробітник Чашук Марія Борисівна у читальному залі, в якому збережені ексклюзивні видання Лесі Українки, її речі, фото її родини та інше. Марія Борисівна відкрила багато речей, про які мало хто знає, насправді великої постаті українського народу.











   Після екскурсії про життя і творчість Лесі Українки, відбулася зустріч із працівниками музею та ковельським осередком Союзу українок. У спілкуванні з Блаженнішим йшлося про впровадження в життя "Хартії вільної людини”. Як зазначив Патріарх: "Ця ініціатива шукає однодумців”. Слід розвивати почуття гідності і пам'ятати, що ми є вільними людьми, які мають ставати на захист моральних цінностей, збереження сім'ї, культури та мови. Лише тоді, коли не чекатимемо, що хтось за нас "там на верху” щось зробить, але на місцевому рівні будемо робити певні кроки, тоді і зможемо мати певність, що наша нація, наш народ буде жити і розвиватися.





Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 682 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]