Головна » 2011 » Вересень » 14 » Відбувся літературно-мистецький вечір „Матінко Україно – ти у нас єдина”.
12:48
Відбувся літературно-мистецький вечір „Матінко Україно – ти у нас єдина”.
Відбувся літературно-мистецький вечір „Матінко Україно – ти у нас єдина”.
14 вересня 2011 року у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться літературно-мистецький вечір „Матінко Україно – ти у нас єдина”.
Український народ має нелегку і драматичну історію. Майже протягом всього свого існування йому доводилося вести боротьбу проти чужоземного поневолення. В історії України було безліч спустошливих нападів, жорстокого пригноблення та страждань. Але наш народ вистояв і виборов Незалежну Україну і впевнено крокує у майбуття.
У залі обласного музею була розгорнута фотодокументальна виставка „Волинь в Незалежній Україні”, з матеріалами якої познайомила присутніх учнів Луцького кооперативного коледжу Львівської комерційної академії науковий співробітник відділу новітньої історії Марія Філонюк.
На захід було запрошено Надію Гуменюк, члена Національної спілки письменників України, заслуженого журналіста України, автора п’яти поетичних збірок та п’ятнадцяти книжок для дітей, серед яких і „У Янгола під крилом” – вірші для дітей про українські свята. Багато із них покладено на музику волинськими композиторами. Звучали пісні, музику до яких написала викладач Луцької дитячої музичної школи №1 ім. Ф. Шопена Ірина Циганкова, у виконанні учасників дитячої філармонії, що діє при школі (керівник Марія Лукич). Це зокрема пісні: „В Україні іменини”, „Гімн”, „Прапор”, „Я українка”, „України донечка”, „Українонька”, „Я маленький козак”…
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 722 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]