Головна » 2017 » November » 29 » Відбулася наукова академія з нагоди 125-ої річниці Арсена Річинського та 90-річчя церковного з’їзду на Волині
12:11
Відбулася наукова академія з нагоди 125-ої річниці Арсена Річинського та 90-річчя церковного з’їзду на Волині
Відбулася наукова академія з нагоди 125-ої річниці Арсена Річинського та 90-річчя церковного з’їзду на Волині

У Волинському краєзнавчому музеї за участі Волинського обласного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського, науковців Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Волинської православної богословської академії, Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка відбулася наукова академія, приурочена до 125-річниці з дня народження філософа, релігійно-культурного діяча, фольклориста, просвітника, краєзнавця, лікаря Арсена Річинського та до 90-річчя проведення церковного з’їзду на Волині.

На академії виступили от. Володимир Дрозд, Микола Кучерепа, кандидат історичних наук, Петро Мазур, кандидат медичних наук, Ірина Скакальська, доктор історичних наук, Людмила Стрільчук, доктор історичних наук, Валентина Петрович, кандидат історичних наук, Оксана Каліщук, доктор історичних наук, Олександр Дем’янюк, доктор історичних наук, провідний науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

Виступаючі підняли питання про недостатнє використання наукової та просвітницької спадщини відомого волинянина, яка є актуальною в сьогоднішніх суспільно-політичних та релігійних процесах в державі, відсутність музейних експозицій, названих його іменем вулиць у Володимирі-Волинському та Луцьку. Була висловлено побажання відкрити пам’ятну дошку на приміщенні колишнього міського театру (тепер лялькового театру), в якому у 1927 році відбувся Луцький православний з’їзд за українізацію церкви.

Матеріали наукової академії планується видрукувати окремим збірником.

Для учасників та гостей заходу було розгорнуто виставку із фондів Волинського краєзнавчого музею.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 636 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]