Головна » 2012 » Березень » 28 » Верховна Рада України постановила відзначити 130-річчя з дня народження Ігоря Стравінського.
16:36
Верховна Рада України постановила відзначити 130-річчя з дня народження Ігоря Стравінського.
Верховна Рада України постановила відзначити 130-річчя з дня народження Ігоря Стравінського.
ПОСТАНОВА
Верховної Ради України
 
Про відзначення 130-річчя з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського
 


У червні 2012 року виповнюється 130 років з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського - видатного композитора, диригента, життя якого було тісно пов’язане з Україною.
 
Враховуючи визначний внесок Ігоря Федоровича Стравінського у розвиток світової музичної спадщини, Верховна Рада України постановляє:
 
 1. Урочисто відзначити на державному рівні 130-річчя з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського.
 
 2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
 
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 130-річчя з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського;
 
у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 130-річчя з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення;
 
забезпечити проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятки історії національного значення - будинку, в якому жив і працював композитор у м. Устилуг Волинської області;
 
оновити експозицію єдиного у світі музею Ігоря Федоровича Стравінського (м. Устилуг Волинської області) та забезпечити створення Музею-садиби Ігоря Стравінського.
 
 3. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і творчій діяльності Ігоря Федоровича Стравінського та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 130-річчя з дня його народження.
 
 4. Запропонувати:
 
Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 130-річчю з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського;
 
Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" видати серію поштових марок, присвячених 130-річчю з дня народження Ігоря Федоровича Стравінського.
 
 5. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності.
 
 6. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.
 
Голова Верховної Ради України                 В.ЛИТВИН
 
м. Київ
14 березня 2012 року
№ 4516-VI
Категорія: Устилузький народний музей Ігоря Стравінського | Переглядів: 808 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]