Головна » 2011 » Листопад » 25 » Вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій у Волинському краєзнавчому музеї.
14:33
Вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій у Волинському краєзнавчому музеї.
Вечір-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій у Волинському краєзнавчому музеї.
В рамках вшанування Дня пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій у Волинській області у Волинському краєзнавчому музеї 25 листопада 2011 року відбувся вечір-реквієм „Трагічні сторінки пам’яті”.
На початку ХХ століття в Україні сталінським тоталітарним режимом вчинено найстрашніший злочин проти людства – Голодомор – геноцид українського народу, що призвело до загибелі мільйонів громадян.
Три голодомори в Україні – 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років – були спланованою акцією проти української нації. Це підтверджено численними документами, усними свідченнями.
На початку вечора священнослужителі Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору відслужили поминальну панахиду за всіма загиблими від голоду та репресій в Україні.
На вечорі було розгорнуто виставку „Ми звинувачуємо! Голодомор в Україні 1932-1933 років – геноцид українського народу”, яку представила  науковий співробітник відділу новітньої історії Марія Філонюк.
Учні Волинського технікуму Національного університету харчових технологій та Обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою мали змогу переглянути документальний фільм „Україна, ХХ століття. Технологія геноциду”, де зафіксовані свідчення очевидців Голодомору.
Незабутнє враження на присутніх справив музичний виступ квартету викладачів Луцької музичної школи №1 імені Ф.Шопена, які виконали „Старовинну пісня” С.Людкевича  та „Мелодію” М.Скорика.











Протягом останньої декади листопада в музеї  і навчальних  закладах міста і області експонуються як стаціонарні так і пересувні виставки „Забуттю не підлягає. Хроніка комуністичної інквізиції”, „Голодомор в Україні 1932-1933 років”, „Ми звинувачуємо! Голодомор в Україні 1932-1933 років – геноцид українського народу”.
26 листопада у Луцьку пройшла скорботна хода від Театрального майдану до Замкової площі, де відбулась поминальна панахида і мітинг-реквієм  та о 16.00 год.  кожен із учасників ходи запалив свою свічку пам’яті.
 
Фото Л.Максимова.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1041 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]