Головна » 2011 » Жовтень » 4 » Вечір-портрет „Жінка з роду Драгоманових” до дня пам’яті Олени Пчілки.
12:57
Вечір-портрет „Жінка з роду Драгоманових” до дня пам’яті Олени Пчілки.
Вечір-портрет „Жінка з роду Драгоманових” до дня пам’яті Олени Пчілки.
4 жовтня 2011 року в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбуся вечір-портрет „Жінка з роду Драгоманових”, приурочений до дня пам’яті Олени Пчілки.
Олена Пчілка (Ольга Петрівна Драгоманова – в одруженні Косач) – письменниця, перекладач, публіцист, видавець, науковець, фольклорист, етнограф, активний громадський діяч, член-кореспондент Української Академії Наук з 1924 року.
На музейному заході була розгорнута книжкова  виставка, матеріали якої розповідають про життєвий і творчий шлях Олени Пчілки. Серед представлених друкованих видань – альбом „Український орнамент” (репринтне відтворення першого видання 1876 року) – дослідження, яке стало початком вивчення української орнаментики.
У проведенні вечора-портрету взяли участь учні Луцької дитячої музичної школи №1 імені Ф.Шопена, які виконають пісні на слова Олени Пчілки та ЛесіУкраїнки та музичні твори, які любили слухати у сім’ї Косачів. Фрагменти листів Лесі Українки до матері, драматичних творів Олени Пчілки виконала заслужена артистка України Галина Кажан.
На завершення гості відвідали музейну виставку „ І все-таки до тебе думка лине”, де ознайомилися з оригінальними експонатами, меморіальними речами, першодруками відомих представників родини Косачів-Драгоманових.
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1718 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]