Головна » 2014 » Березень » 19 » ВЕЧІР-ПОРТРЕТ «ЯРОСЛАВ ЦАРУК: У ПОШУКАХ ПРАВДИ» ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ (ВІДЕО).
17:10
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ «ЯРОСЛАВ ЦАРУК: У ПОШУКАХ ПРАВДИ» ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ (ВІДЕО).
ВЕЧІР-ПОРТРЕТ «ЯРОСЛАВ ЦАРУК: У ПОШУКАХ ПРАВДИ» ВІДБУВСЯ У ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ (ВІДЕО).
До 80 літнього ювілею члена Національної Спілки краєзнавців України Ярослава Царука в історичному музеї м.Володимира-Волинського відбувся ювілейний вечір, організований спільно науковими співробітниками музею та працівниками районної бібліотеки для дорослих. Студентська молодь з агротехнічного коледжу дізналася про життєвий і творчий шлях Ярослава Царука, присутні оглянули фото і книжкову виставки присвячені краєзнавцю.



З вітальними словами до пана Царука звернулися заступник міського голови Олег Свідерський, який передав йому грамоту і годинник від обласної адміністрації, начальник відділу культури і туризму міськвиконкому Андрій Шоцький, голова обласної управи вояків ОУН-УПА Василь Кушнір і міської управи Петро Мартинюк, редактор газети «Слово правди» Антоніна Михальчук, студент агроколеджу Петро Циган, голова районної ради Андрій Оніщук і його заступник Павло Карп'юк, провідний науковий співробітник історичного музею Олена Черенюк подарувала ювіляру копії гравюр Антоніо Чорпіти.
Вітання від професора Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Миколи Кучерепи та студента агроколеджу Петра Цигана:

Музичне вітання презентувало тріо «Живиця» у складі Ірини Федорової, Ірини Пикалюк та Наталії Вавринюк і вокальна група районного будинку культури. Начальник районного відділу культури і туризму Роман Віслобоков виконав для ювіляра українські народні пісні.
«Я понад 20 років свого життя присвятив вивченню польсько-українського конфлікту періоду ІІ Світової війни. Без матеріальної підтримки, маючи лише ручку і папір, пересуваючись на велосипеді, я їздив по селах Володимирщини і сусідніх районів, щоб знайти правду, записував свідчення від старожилів, очевидців тих подій. Ви ще молоді, але пам'ятайте, що наш народ має давню історію, вивчайте її , щоб не повторилися трагічні сторінки нашого минулого», – сказав у підсумковому слові Ярослав Царук.



Богдан Янович,
науковий співробітник
Володимир-Волинського історичного музею
Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 899 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]