Головна » 2018 » December » 8 » В обласному музеї відбувся захід, присвячений пам’яті загиблого капітана СБУ Мандзика Віктора Сергійовича (ФОТО, ВІДЕО)
21:11
В обласному музеї відбувся захід, присвячений пам’яті загиблого капітана СБУ Мандзика Віктора Сергійовича (ФОТО, ВІДЕО)
В обласному музеї відбувся захід, присвячений пам’яті загиблого капітана СБУ Мандзика Віктора Сергійовича (ФОТО, ВІДЕО)

7 грудня 2018 року у Волинському краєзнавчому музею, в рамках проекту «НАШІ ЗАХИСНИКИ», провели захід, присвячений волинянам – співробітникам Служби безпеки України, які захищають безпеку громадян і територіальну цілісність нашої держави.

На заході була представлена виставка особистих речей капітана СБУ Мандзика Віктора Сергійовича, який загинув 21 березня 2015 року у м.Волноваха Донецької області під час виконання службового завдання.

За вагомий особистий внесок у зміцнення національної безпеки, високий професіоналізм, зразкове виконання службового обов’язку, лучанин Віктор Мандзик був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На заході виступили представники Управління Служби безпеки України у Волинській області, які відзначили мужність свого побратима проявлену в ході виконання спецзавдань у зоні АТО.

Слово до виступу також взяли друзі Віктора Мандзика, волинські спортсмени Ярослав Стариков, Петро Боярчук, Іван Швейко. Мандзик Віктор Сергійович був талановитим спортсменом, він – майстер спорту України з боксу, кандидат у майстри спорту з кікбоксінгу. Своїми щирими спогадами про капітана Мандзика ділились й інші присутні, усі хто його знав особисто. На заході також були присутні керівництво та особовий склад Управління СБ України у Волинській області. Заступник начальника Управління Василь Дем’янчук у своєму виступі зазначив, що співробітники спецслужби одними з перших стали на захист нашої держави та одними з перших понесли бойові втрати у теперішній війні. Він поділився своїми спогадами про Віктора Мандзика, розповівши про професійність, гарні риси загиблого офіцера та його героїзм під час виконання поставлених завдань.

Зворушливим був виступ мами героя – Мандзик Ольги Олександрівни, яка передала речі сина до Волинського краєзнавчого музею.

В. о. директора Волинського краєзнавчого музею Силюк Анатолій Михайлович відзначив «Подякою» Ольгу Олександрівну за зразкове виховання сина, патріотичну позицію і сприяння військово-патріотичному вихованні молоді.

Захід завершився фотографуванням з мамою героя вихованців Волинського ліцею з посиленою військово-фізичного підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Фото Л. Максимова

Відео 12 канал:

Відео ДП ТРК «Аверс»:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 546 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]