Головна » 2015 » May » 5 » В обласному музеї моноспектаклем вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни
19:58
В обласному музеї моноспектаклем вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни
В обласному музеї моноспектаклем вшанували пам’ять загиблих у роки Другої світової війни

   5 травня 2015 року у приміщенні Волинського краєзнавчого музею, на вшанування пам’яті загиблих в роки Другої світової війни, був представлений моноспектакль «Мне страшен мир, в котором нет тебя» (автор Ася Котляр, читає Борис Карп). Ведучою вечора була Ольга Козирська – кантор, художній керівник групи «ЯХАД» єврейського товариства. 

   Майя Тараховська (псевдонім Ася Котляр) автор більше тридцяти п’єс на різну тематику. Її п’єси ставляться дитячими, молодіжними, та професійними театрами в у різних країнах. Борис Карп – голова опікунської ради Волинської релігійної організації прогресивного іудаїзму.

   П’єса-драма «Мне страшен мир, в котором нет тебя» присвячується євреям, загиблим у часи Голокосту та людям, які врятували євреїв під час Другої світової війни.

   Дія охоплює досить великий період часу – 60 років. Це історія єврейської жінки і її родини. Історія вигадана, які всі персонажі п’єси. Але вона і реальна, оскільки відомо багато випадків, коли в нелюдських умовах, в концентраційних таборах і гетто, будувалися відносини і зароджувалось нове життя. Всупереч обставинам, умовам, ненависті і смерті. І це маленьке життя ставало дорогоцінним подарунком всьому багатостраждальному єврейському народу, символом того, що життя продовжується, це не можна, просто неможливо винищити, знищити цілу націю одним розчерком пера.

   П’єса «Мне страшен мир, в котором нет тебя» написана з великою любов’ю і почуттям вічної скорботи за тими, кого вже не повернути, але хто, навіть після свого відходу, змушує жити в ім’я Любові.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 714 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/13
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]