Головна » 2017 » April » 25 » В’ячеслав Липинський: «Ніхто не збудує нам державу, коли ми самі її не збудуємо»
19:07
В’ячеслав Липинський: «Ніхто не збудує нам державу, коли ми самі її не збудуємо»
В’ячеслав Липинський: «Ніхто не збудує нам державу, коли ми самі її не збудуємо»

Ці слова вченого з «Листів до братів-хліборобів» сьогодні особливо актуальні для нас. Поляк за національністю й українець за духом, він став засновником державницької школи у вітчизняній історіографії. Із його ім’ям пов’язаний консервативно-монархічний напрямок в українській суспільно-політичній думці, який у міжвоєнний час набув широкого розмаху в середовищі української еміграції в Європі, Канаді, США, Латинській Америці та на західноукраїнських землях.

Щоб вшанувати пам’ять визначного українського історика, політика, дипломата, мислителя, великого патріота України, нашого земляка та з нагоди 135-річчя від дня народження В’ячеслава Липинського на волинську землю завітали знані науковці, педагоги, музейники, представники громадськості.

25 квітня на базі історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулося відкриття наукового форуму, на якому дослідники представлять доповіді про життя і творчість В’ячеслава Липинського, його державотворчу діяльність, ідейно-теоретичну спадщину, вирішуватимуть проблеми дослідження та збереження доробку політичного діяча й історика.

Під час урочистих заходів, присвячених вшануванню пам’яті нашого земляка, делегати відвідають Музей-садибу Липинських у с. Затурці Локачинського району, Музей волинської ікони та пройдуться вуличками історико-культурного заповідника «Старий Луцьк».

Джерело: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Відео Газета Волинь-нова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 954 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]