Головна » 2013 » Лютий » 26 » В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ І ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ.
17:05
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ І ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ.
В ІВАНИЧІВСЬКОМУ МУЗЕЇ ПРОЙШЛИ ЗАХОДИ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ І ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ.

    Міжнародний день рідної мови – день «підтримки мовного та культурного різноманіття та багатомовності», проголошений на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 1999 року в Парижі. Відзначається щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. В Україні цей день започаткували з 2002 року. Рідна мова для кожного є оберегом, таїть у собі пам’ять народу, оберігає і передає із покоління в покоління духовні скарби. Мова – це наше минуле і майбутнє.
   Під час тематичного заходу «Наша мова солов’їна» в Іваничівському історичному музеї, учасниками якого були гуртківці БДЮТ, учні НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №1 – гімназії», діти розширили свої знання про рідну мову – усну і писемну, глибше познайомилися з українським фольклором, що тісно пов’язаний з давнім періодом нашої мови, ознайомилися з експонатами тематичної виставки, переглянули слайди та прослухали цікаві фонограми. Про давні письмена та наскельні малюнки первісних людей дітям цікаво розповіла студентка історичного факультету Київського національного університету імені Т.Шевченка Ярослава Дмитрук.
   Відвідувачі музею також оглянули фотодокументальну виставку «України преславна дочка», присвячену 142-й річниці від дня народження Лесі Українки. Ім’я цієї всесвітньовідомої поетеси пов’язане з нашим краєм, адже Волинь займала особливе місце в її житті та творчості. Саме про це йшла розповідь під час тематичної екскурсії.
   На завершення заходів була розгорнута виставка дитячих малюнків на тему «Це моя земля, моя країна».

 



Джерело: Іваничівський історичний музей
Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 507 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]