Головна » 2017 » August » 22 » Урядом ухвалені рішення про кадрові конкурси, які відкривають новий етап реформування державної служби
14:52
Урядом ухвалені рішення про кадрові конкурси, які відкривають новий етап реформування державної служби
Урядом ухвалені рішення про кадрові конкурси, які відкривають новий етап реформування державної служби

Уряд на своєму засіданні 18 серпня затвердив низку нормативних актів, що відкривають новий етап реформи державного управління. Зокрема, в рамках реформи державної служби розпочинається відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, до складу яких включено Міністерство культури.

Реформування державного управління здійснюється з метою підвищення якості державної служби і публічної адміністрації в Україні в цілому, зокрема, через фокусування міністерств на своїй головній функції – формуванні державної політики, та значному посиленні кадрового складу державної служби, що знаходить активну підтримку з боку партнерів з Європейського Союзу.

Згідно схвалених Урядом рішень, у пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах. Для заміщення посад керівників директоратів, а також їх співробітників (державних експертів), будуть проведені відкриті конкурси. Основним завданням нових держслужбовців стане формування державної політики у сферах своєї відповідальності, стратегічне планування та євроінтеграція.

Уряд розраховує через відкритий конкурс поповнити державну службу новими фахівців із бізнесу, громадського сектору, а також з найкращих працівників у державному секторі. Кандидати на всі наявні вакансії будуть відбиратися шляхом проведення прозорого конкурсу за міжнародними стандартами підбору персоналу. З цією метою розроблено єдиний портал, на якому будуть зібрані вакансії фахівців з питань реформ та на якому можна буде подати документи на конкурс он-лайн. Вакансії на ньому будуть додаватись самими міністерствами з 4 вересня 2017 року.

У контексті рішення Уряду по реформуванню державної служби, у Міністерстві культури на його запрошення був проведений функціональний аудит, який здійснювався експертами Європейської Комісії - директором консалтингової агенції KEA Consultancy Філіпом Керном (Королівство Бельгія) та виконавчим директором PPV Knowledge Networks Володимиром Воробеєм (Україна) та був завершений у травні цього року. За результатами експертами було надано низку рекомендацій щодо підвищення операційної ефективності діяльності Міністерства культури України та перегляду повноважень відомства. Зокрема, головними тенденціями діяльності відомства, на думку експертів, мають стати використання нових технологій в реалізації культурної політики, активізація та впровадження креативних індустрій, як складової економіки країни, впровадження нових культурних практик у рамках децентралізації.

Міністерство культури України планує перейти до іншої структури. В ній буде створено 6 генеральних директоратів за принципом розподілу політик. Окрім директоратів стратегічного планування і євроінтеграції, будуть створені директорати з питань культурної спадщини, мистецтв, з питань мовної політики, креативних та культурних індустрій, з питань етнополітики і релігій.

Джерело: Міністерство культури України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 684 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]