Головна » 2016 » February » 8 » У Затурцівському музеї відкрито виставку про матеріально-побутову культура дворянських родин Волині
15:25
У Затурцівському музеї відкрито виставку про матеріально-побутову культура дворянських родин Волині
У Затурцівському музеї відкрито виставку про матеріально-побутову культура дворянських родин Волині

   У Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського 31 січня 2016 року відкрито виставку “Матеріально-побутова культура дворянських родин Волині кінця ХІХ – початку ХХ ст.”

   На виставці представлено зразки речей побутового вжитку дворянських родин: меблі, посуд, аксесуари жіночого туалету, біжутерія, дитячі іграшки, в'язані серветки, сувеніри, книги. Окрасою виставки став старовинний клавесин, який міг використовуватись в родових шляхетських помістях.

   На окремих стендах поміщено фотографії дворянських палаців з території сучасних Локачинського, Іваничівського та Володимир-Волинського районів. Подано підбір літератури про дворянські гнізда нашого краю, виданої в Україні та Польщі, а також серія збірників наукових конференцій “Маєток”.

   Теплі відгуки про виставку учасників заходу дають підставу сподіватися на її успіх впродовж запланованого періоду експонування, який триватиме до середини літа 2016 року.

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 836 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]