Головна » 2017 » April » 18 » У Затурцівському музеї відбудеться конференція до 135-річчя від дня народження В’ячеслава Липинського
12:18
У Затурцівському музеї відбудеться конференція до 135-річчя від дня народження В’ячеслава Липинського
У Затурцівському музеї відбудеться конференція до 135-річчя від дня народження В’ячеслава Липинського

21 квітня 2017 року в конференц-залі Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського проходитиме Міжнародна наукова конференція “Державницький імператив В'ячеслава Липинського”, присвячена 135-й річниці від дня народження видатного мислителя-державника.

Доповіді відомих науковців зі столиці та інших міст України, а також сусідів з Польщі допоможуть суттєво розширити рамки пізнання теоретичної спадщини нашого славетного краянина, що так важливо на сучасному етапі державного будівництва.

Під час конференції відбудеться презентація 5-го тому наукового збірника “В'ячеслав Липинський та його доба”, що вийшов у київському видавництві “Темпора” (упорядники Юрій Терещенко і Тетяна Осташко) та праці Василя Кучабського “Західна Україна у війні з Польщею та більшовизмом у 1918–1923 роках”, перевиданої українською мовою у Львові (науковий редактор Степан Гелей.

Захід розпочнеться о 9.30 год. з покладання квітів до пам'ятника на місці поховання В.К.Липинського та екуменічної відправи за участю настоятелів місцевих православного та католицького храмів.

В.Кушнір,
завідувач Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 575 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]