Головна » 2016 » February » 7 » У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне щорічне свято “Музейна Коляда”
13:39
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне щорічне свято “Музейна Коляда”
У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне щорічне свято “Музейна Коляда”

   Цьогоріч організатори свята (а це — працівники музею та члени осередку Просвіти “Джерело”) “Музейну Коляду-2016” презентували двома дійствами: спочатку юних глядачів потішив гурт школярів народною забавою “Коза”, а потім гості музею змогли подивитись вертепну драму, записану відомим фольклористом Олексою Ошуркевичем у сусідньому селі Садів Луцького району, в постановці дорослих аматорів сцени.

   На початку заходу ведуча свята (вчитель Затурцівської загальноосвітньої допоміжної школи-інтернату Лариса Кошицька) розповіла про різдвяно-новорічні звичаєво-обрядові дійства у нашому регіоні, про традиції ”живого” вертепу та звичай “водіння кози” і запросила на імпровізовану сцену учнів місцевої школи. Присутніх щедро “засіяв на добро” наймолодший учасник свята Сашко Бутовин, а всі юні артисти отримали від просвітян солодкі гостинці.

   Вертеп у постановці дорослих викликав справжнє захоплення у глядачів, які однаково щедро нагородили оплесками і позитивних, і негативних героїв.

   На завершення свята вокальна група виконала колядки і щедрівки разом з глядачами.

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 733 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]