Головна » 2013 » Грудень » 4 » У Волинському музеї українського війська відкрито виставку, присвячену українській авіації.
21:48
У Волинському музеї українського війська відкрито виставку, присвячену українській авіації.
У Волинському музеї українського війська відкрито виставку, присвячену українській авіації.
У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки відтепер можна ознайомитися з історією вітчизняної авіації. Відповідну експозицію відкрили там 4 грудня, – повідомляє „Волинський Iнформацiйний Портал”.
На виставці представлена література та фотоматеріали, присвячені українській авіації. Зокрема, значна частина матеріалів стосується російської царської армії та пілотів, які в ній служили.



Експозиція була представлена в музеї в Києві, а нині її можуть переглянути й волиняни, адже частина експонатів присвячені саме нашому краю. Зокрема, матеріали з авіазаводу, який колись був у Луцьку, фото ангарів авіації в Маневичах, диму від згарища аеродрому німецьких військ у Ковелі, світлини німецьких аеропланів австрійської армії, що стояли в Ковелі.





Директор музею Ігор Пасюк розповів, що, окрім двох повітряних шкіл у Києві та Одесі, на Волині теж були видатні пілоти. Наприклад, Петро Нестеров на аероплані виконав унікальну петлю, яку пізніше назвали його прізвищем. До того ж він уперше здійснив перший в історії повітряний таран.



„На території Волині воювали видатні військові спеціалісти”, – зауважив Ігор Пасюк і додав, що одним із наших видатних земляків пілотів був Костянтин Арцеулов.
Категорія: Волинський регіональний музей українського війська та військової техніки | Переглядів: 608 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]