Головна » 2015 » February » 18 » У Волинському краєзнавчому музеї вшанували пам’ять волинян – Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)
22:53
У Волинському краєзнавчому музеї вшанували пам’ять волинян – Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)
У Волинському краєзнавчому музеї вшанували пам’ять волинян – Героїв Небесної Сотні (ФОТО, ВІДЕО)

   18 лютого в приміщенні Волинського краєзнавчого музею, а саме в експозиції присвяченій подіям на Майдані, відбувся вечір-спогад «Воїни світла». Метою заходу було вшанувати пам’ять розстріляних рік назад волинян. А саме Василя Мойсея, Едуарда Гриневича, Сергія Байдовського, Івана Тарасюка та їх побратимів по 35-ій сотні Самооборони Олександра Капіноса, Олександра Храпаченка та Івана Городнюка.

   Вечір розпочав брат загиблого Героя Василя Мойсея отець Роман, який відслужив молебень за вбитих на Майдані. Після чого лунали спогади про хлопців від родичів, побратимів по сотні Павла Данильчука та Сергія Мерчука. Хлопці згадували своїх побратимів ще живими і те, як вони загинули.

   На завершення лунали авторські вірші про Героїв Майдану від Наталії Некрахової та Наталії Бугай.

   Серед гостей були і одногрупники Василя Мойсея, що навчалися із ним в університеті розвитку людини «Україна» та ректор навчального закладу Віктор Чижик, що був його викладачем, та учні вечірньої школи. По завершенню всі мали змогу ознайомитися із експонатами виставки «Герої не вмирають!», що діє у музеї.

   Розстріли 18-20 лютого стали найстрашнішою подією періоду незалежної України. Не можна передати словами той біль, що відчули рідні та близькі загиблих. Вся Україна схиляє у скорботі голову в ці дні. Герої не вмирають!

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 847 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]