Головна » 2013 » Грудень » 24 » У Волинському краєзнавчому музеї готуються до різдвяних свят.
12:48
У Волинському краєзнавчому музеї готуються до різдвяних свят.
У Волинському краєзнавчому музеї готуються до різдвяних свят.
24 грудня з 10 до 14 години гості Волинського краєзнавчого музею мали можливість відвідати майстер-клас із соломоплетіння, поспілкуватися з заслуженим майстром народної творчості України Марією Кравчук, придбати її роботи.







Атрибути до різдвяних свят виготовляли учні 4-го класу школи № 25 м. Луцька. Невеликий святковий сніп виявилося створити не так і легко. Однак діти уважно виконували завдання пані Марії, помагали один одному і за годину заняття кожен мав готовий виріб.











Від завзяття дітей не відставали й дорослі, які почувши про майстер-клас із соломоплетіння знаної майстрині завітали до музею. Були навіть гості з закордону, зокрема, Жасі Перейра з Бразилії. Хтось з дорослих вперше взяв до рук соломку, а хтось навчався нового у соломоплетінні. Бразилійка Жасі спробувала створити різдвяну зірку та ангела. І їй вдалося це зробити!









Марія Кравчук показала всім як можна виготовити самостійно „дідуха”, „павука”. Вона поділилася досвідом коли краще збирати соломку, як її висушувати, сортувати, як підготувати до творчого процесу. Найголовніша порада ‒ любити природу і ту роботу, яку робиш.



Сподіваємося, що тепло житньої соломки і власноруч виготовлений „дідух” наповнять вашу оселю святковим настроєм та незабутніми українськими традиціями.


 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 444 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]