Головна » 2019 » May » 19 » У Музеї історії Луцького братства відкрилась виставка «Луцьк у фотознімках першої половини ХХ століття»
17:55
У Музеї історії Луцького братства відкрилась виставка «Луцьк у фотознімках першої половини ХХ століття»
У Музеї історії Луцького братства відкрилась виставка «Луцьк у фотознімках першої половини ХХ століття»

Виставка розпочала роботу напередодні Міжнародного дня музеїв, і працюватиме до жовтня місяця цього року. На ній представлена тематична підбірка світлин, де головним «героєм» є один з найстаріших західноукраїнських центрів – місто Луцьк. Всі фото є оригіналами з фондів Волинського краєзнавчого музею.

Експоновані фото демонструють природний та урбаністичний ландшафт міста, мости, забудову вулиць, окремі архітектурні пам’ятки і комплекси. До найстарших на виставці відносяться фотографії межі XIX – XX ст. із зображеннями сакральних споруд і окремих храмів. Експонуються також фото цвинтарів, які перестали існувати до середини XX ст.

Відібрані для показу світлини представляють міську історію майже всіх народностей, які компактно проживали в поліетнічному Луцьку.

На відкриття зібрались поціновувачі історії рідного міста, які, до того ж, активно цікавляться проблемами збереження архітектурної спадщини Луцька. Музейна виставка покликана допомогти всім зацікавленим краще зрозуміти своє місце в пам’яткоохоронній сфері.

Олена Бірюліна,
завідувачка Музею історії Луцького братства,
кураторка виставки

Фотосесія Леоніда Максимова:

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 412 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]