Головна » 2018 » April » 12 » У Колодяжненському музеї Лесі Українки презентували виставку «Живу з любов’ю, як навчила мати»
11:51
У Колодяжненському музеї Лесі Українки презентували виставку «Живу з любов’ю, як навчила мати»
У Колодяжненському музеї Лесі Українки презентували виставку «Живу з любов’ю, як навчила мати»

11 квітня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття персональної виставки майстра вишивки Ніни Габрилевич.

Вишивальниця відома не тільки у Ковелі. Деякі її роботи «розлетілися» (за висловом авторки) по світу, а у Колодяжному це вже друга її виставка. Рушники, настильниці, серветки, вишиті великодні яйця, сорочки, сукні, сорочечки для немовлят тощо репрезентують творчість Ніни Сергіївни.

Помилуватися доробком майстрині прийшли друзі, знайомі люди, небайдужі до української вишивки, посестри з товариства Союзу українок, членом якого є вишивальниця, учні Ковельської фірми-ательє «Аліса», які починають навчатися вишиванню. Кожна робота вражає оригінальністю, майстерним виконанням, тонко підібраною кольоровою гамою. Вражає і кількість робіт. Навіть сама майстриня у своєму виступі дивується: «Невже це все зробила я? Коли я стільки встигла?» Назву виставки запропонувала сама авторка: «Живу з любов’ю, як навчила мати». Адже вишивали мати і батько, любов до цього мистецтва передали доньці, а разом із тим заповідали любити усіх! Отож, у кожному хрестику − любов і оберіг.

Кожному відвідувачу виставки завідувач музею подарувала щойно видану листівку «Христос Воскрес!» за малюнком відомої української художниці Лариси Іванової, яка створила багато робіт за творами Лесі Українки, і неодмінним персонажем яких є сама письменниця, особливо, у дитячому віці. Ось і на цій листівці маленька Леся сповіщає про Христове воскресіння.

Огляд виставки супроводжувався грою на саксофоні викладача Ковельської школи мистецтв Владислава Скрипіна.

Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки запрошує усіх небайдужих до краси оглянути нову виставку!

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 498 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]