Головна » 2016 » April » 7 » Табір-експедиція з відновлення українського цвинтаря на території Польщі розшукує охочих для праці
10:57
Табір-експедиція з відновлення українського цвинтаря на території Польщі розшукує охочих для праці
Табір-експедиція з відновлення українського цвинтаря на території Польщі розшукує охочих для праці

Громадське об`єднання "Вирій" запрошує взяти участь у 8-й краєзнавчій дослідницькій експедиції-таборі «Вирій - 2016», яка 8-19 серпня 2016 року працюватиме на українських етнічних землях на території Польщі з метою відновлення українського цвинтаря. Якщо вас цікавлять нові знайомства, праця на природі, співи української пісні, пізнання українських терен у Польщі, споглядання на українське тоді - вам саме сюди!

Зголоситися до участі треба до 1 травня 2016 року. Анкета знаходиться тут. Після співбесіди, яка відбудеться до 15 травня, буде визначено учасників. Грошовий внесок кожного учасника - 1680 грн. + витрати, повязані з виготовленням візи. 

В програмі табору: вечори біля ватри у дружньому колі, гутірки про історію та культуру етнічних українських земель поза межами сучасних кордонів, мандрівки українськими місцями Польщі та багато іншого.

Міжнародний науково-пошуковий та освітній табір-експедиція «Вирій» було засновано пластуном Андрієм Котлярчуком в 2009 році. Його мета полягає у згуртуванні української молоді з України та діаспори навколо спільного обов’язку оберігати історичну пам’ять та національні пам’ятки на етнічних землях українців, що перебувають у складі сучасної території Польщі, — на так званому Закерзонні. За ці кілька років учасники відновили вже чотири цвинтарі на території Польщі: в селі Жуків, Подемщина, Любича Князі та Суха Воля. Організаторами табору є Громадське об’єднання «Вирій», до якого належать активісти громадських молодіжних організацій та студенти-реставратори з НУ «Львівська політехніка». Серед партнерів — Пласт — НСОУ, ЛОО «Лемківщина», ЛОМГО «Молода Лемківщина», ОУМ «Спадщина», ГО «Закерзоння» (Канада), Львівська міська рада, Львівська обласна рада, Львівська обласна державна адміністрація.

Про табір-експедицію 2015-го року у селі Суха Воля можна прочитати на "Музейному просторі".

Контакти для довідок:
Анастасія Янків,093 045 1010
Христина Дубницька, 098 981 0448

Джерело: Музейний простір

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 720 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]