Головна » 2013 » October » 24 » Співали у музеї ветерани пісні воєнних літ.
11:33
Співали у музеї ветерани пісні воєнних літ.
Співали у музеї ветерани пісні воєнних літ.
24 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся тематичний вечір «Пісні воєнних літ. Співають ветерани», проведений до дня визволення України від німецько-фашистських загарбників в роки Другої світової війни.



Ось вже 69 літ відділяють нас від цих подій. Проте і до сьогодні не згасає інтерес до воєнних років та мистецтва того суворого часу, і в особливості до його музичної спадщини. Мабуть, ніколи так плідно не працювали поети і композитори, як в той непростий для нашої країни період. За роки Великої Вітчизняної війни було створено велику кількість пісень, причому, не лише патріотичних, що було б не дивно, а й ліричних, гумористичних.
В ході проведення вечора відбулась зустріч учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою з ветераном Другої світової війни Михайлом Тимофійовичем Єрліним, який визволяв Україну, зокрема Волинь, Прагу, брав участь у штурмі Берліна. У конференц-залі була розгорнута виставка «Фотоісторія М.Єрліна», де представлено його військові та сучасні фотографії. На окремому стенді – тексти пісень воєнних літ, зібраних Михайлом Тимофійовичем (всього їх більше 170). Вокальна група ветеранів виконала пісні «Огонёк» (слова М.Ісаковського, музика народна), «Фронтовой санбат» (музика Д.Тухманова, слова В.Харитонова), «Землянка» (слова А.Суркова, музика К.Листова), «Журавли», (слова Р.Гамзатова, музика Я.Френкеля), «Тёмная ночь» (слова В.Агатова, музика Н.Богословського) та інші.



Особлива історія пісні «Катюша» (слова М.Ісаковського, музика М.Блантера). Вірш «Катюша» Ісаковський розпочав писати ще на початку 1938 року. Першою виконавицею пісні була Лідія Русланова. Про ці та інші пісні цікаво розповів М.Єрлін.



Сюрпризом для ветеранів стала пісенна зустріч двох поколінь. Учасники дитячої філармонії виконали пісні на воєнну тематику.







Присутні – учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, подарували ветеранам квіти.




 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 1069 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]