Головна » 2014 » December » 16 » Рятувальники спільно з волонтерами провели у музеї святковий захід для дітей-переселенців у Луцьку (ФОТО, ВІДЕО).
17:37
Рятувальники спільно з волонтерами провели у музеї святковий захід для дітей-переселенців у Луцьку (ФОТО, ВІДЕО).
Рятувальники спільно з волонтерами провели у музеї святковий захід для дітей-переселенців у Луцьку (ФОТО, ВІДЕО).

   16 грудня у Луцьку на базі виставки-музею пожежно-рятувальної служби відбувся урочистий захід для дітей-переселенців «Миколай дбає про безпеку кожної дитини», присвячений Дню Святого Миколая.

   Завідувач виставки Євгенія Пуць ознайомила дітей з пожежно-рятувальним обладнанням усіх поколінь та розповіла незвичайні розповіді з історії пожежної охорони.

   У заході взяли участь: начальник Управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук, голова Волинської обласної організації Добровільного пожежного товариства Григорій Загородній, директор Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь» Володимир Кметь.

   Володимир Грушовінчук презентував присутнім дитячі навчальні книжки «Абетка безпеки», видані в рамках проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку». «Від волинських рятувальників бажаю вам, діти, здоров‘я, успіхів у навчанні і безпечних свят. А рятувальники завжди поруч і прийдуть вам на допомогу», – запевнив він.

   Перед дітьми виступили і лауреати Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних – команда «Професіонали» Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького. Цього року, у зв’язку із складною ситуацією в країні, юні учасники Фестивалю Дружин юних пожежних (ДЮП) звернулися до організаторів з проханням не проводити Всеукраїнського етапу. А на кошти, які були виділені для призового фонду переможців-команд обласних етапів, діти вирішили придбати подарунки для своїх однолітків-переселенців, які, у зв’язку з проведенням на Сході України антитерористичної операції, змушені були тимчасового покинути свої домівки та оселитися в інших регіонах.

   Учасники волинської команди ДЮП подарували усім присутнім артистичний номер з правилами пожежної безпеки. Також, юні рятувальники вручили діткам м’які іграшки та чимало солодких подарунків.

   Такі акції є доволі потрібними в наш час, вони мають на меті лише одне – підтримати маленьких дітей, які зараз змушені покинути свої домівки. Спільна задача для органів влади, рятувальників, волонтерів – це зробити все можливе аби вимушені переселенців не відчували себе одинокими і напередодні Дня Святого Миколая відчули справжню атмосферу новорічних та різдвяних свят.

Джерело: Управління ДСНС України у Волинській області

Категорія: Народний музей історії органів внутрішніх справ Волині | Переглядів: 1037 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]