Головна » 2018 » April » 4 » Про Українську державу Павла Скоропадського говоритимуть у Затурцях на Волині наприкінці квітня
13:56
Про Українську державу Павла Скоропадського говоритимуть у Затурцях на Волині наприкінці квітня
Про Українську державу Павла Скоропадського говоритимуть у Затурцях на Волині наприкінці квітня

На базі Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського наприкінці квітня відбудеться круглий стіл на тему «Українська держава Павла Скоропадського: здобутки і прорахунки», – повідомляє газета «День».

Для обговорення запропоновано таку тематику: історичні передумови появи на політичній мапі Європи Української Гетьманської держави, зовнішня політика гетьманського уряду і дипломатія, створення державних інституцій та їхня роль у розвитку різних галузей суспільного життя (промисловість і транспорт, військове будівництво, земельне питання, освіта і наука, культура), видатні постаті державних діячів, державні символи та атрибути, оцінка політики уряду Скоропадського сучасними істориками.

Віталій Кушнір, завідувач меморіального музею Липинського, каже, що постаті В’ячеслава Липинського і Павла Скоропадського дуже цікаві, зокрема, через їхні стосунки, співпрацю в розбудові незалежної України. В’ячеслав Липинський був гетьманцем за переконаннями і духом, а Павло Скоропадський є постаттю, яка персоніфікувала гетьманську владу в Україні. Але так сталося, що Липинський помер молодим, а Скоропадський трагічно загинув, історія пішла іншим шляхом. Про це й говоритимуть краєзнавці, історики, працівники музеїв.

Наталія МАЛІМОН, «День», Луцьк

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 460 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]