Головна » 2015 » May » 6 » Про триєдиний образ Матері для українців розповіли в обласному музеї (ФОТО, 2 ВІДЕО)
13:06
Про триєдиний образ Матері для українців розповіли в обласному музеї (ФОТО, 2 ВІДЕО)
Про триєдиний образ Матері для українців розповіли в обласному музеї (ФОТО, 2 ВІДЕО)

   Напередодні одного з головних родинних свят – Дня Матері, у Волинському краєзнавчому музеї відбувся літературно-мистецький вечір «Триєдине слово – Мати».

   Мета свята – розкрити значення триєдиного образу Матері для українців, а саме: Божої Матері, матері України та Матері земної, яка подарувала нам життя; формувати у дітей культуру почуттів; виховувати в них повагу та любов до Матері. Адже для українців образ Матері триєдиний. Любов до рідної неньки переросла у глибоку пошану до Матері Божої, яка завжди була покровителькою українців та незгасиму палку любов до Матері Батьківщини, що втілювалася у вічній боротьбі за волю і незалежність країни.

   У заході брали участь:

- Олександра Кондратович, відомий волинський педагог, почесний краєзнавець України, етнолог, багаторічний і невтомний меценат Волинського краєзнавчого музею. Саме Олександра Павлівна на початку 1970-их років започаткувала уроки матері у Камінь-Каширському районі на Волині. Такі уроки спонукали педагога до дослідження поліського пісенного та обрядового фольклору, пошуки в них коренів шанобливого ставлення до жінки-матері.

- Ірина Москалюк, молодший науковий співробітник Музею волинської ікони, яка познайомила присутніх з іконами – «Богородиця Одигітрія» (ХХ ст.) та «Богородиця Замилування» (ХVIII ст.) з колекції музею, розповіла про особливе пошанування Богородиці у православній традиції.

   На заході була представлена виставка дитячих творчих робіт з декоративно-прикладного мистецтва «Подарунок для мами», яку підготували вихованці Палацу учнівської молоді міста Луцька.

   На святі прозвучали українські пісні про маму у виконанні учнів Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 816 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]