Головна » 2017 » August » 14 » Про присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2017 року
10:07
Про присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2017 року
Про присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2017 року

Відповідно до рішення комітету з присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва від 08 серпня 2017 року обласні іменні премії 2017 року присуджено:

- у номінації імені Йова Кондзелевича ГАЛЬКУН Тетяні Дмитрівні – сучасному українському живописцю, народному художникові України – за вагомий особистий внесок у розбудову мистецького життя Волині, виховання молодих художників та створення циклу робіт “Щезаюче Полісся”.

- у номінації імені Степана Кривенькогонародному аматорському театру-студії “ГаРмИдЕр” Луцького районного будинку культури – за активну творчу діяльність з розвитку аматорського театрального мистецтва, популяризацію та утвердження новаторського підходу до творчого вирішення та втілення мистецьких проектів на актуальні теми сьогодення, активну участь у культурно-мистецькому житті краю.

- у номінації імені В’ячеслава Хурсенка ГНАТЮКУ Леоніду Володимировичу – артистові оркестру Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка – за високу професійну майстерність у виконанні творів оперного, українського класичного, українського народного, українського естрадного та зарубіжного естрадного репертуарів, високий художній рівень.

- у номінації імені Олександра Цинкаловського ДЕМ’ЯНЮКУ Олександру Йосиповичу та ПАСЮКУ Ігорю Миколайовичу – членам Національної спілки краєзнавців України, дослідникам воєнної історії Волині – за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії рідного краю, ряд публікацій, створення та публікацію багатотомного видання “Воєнна історія Волині”.

- у номінації імені Агатангела Кримського НАЗАРУК Євгенії Іванівні – членові Національної спілки письменників України, вчителю загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Лище Луцького району – за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію рідної мови, видання книг: “Медунки у грудні”, “Гостини в частин мови”.

- у номінації імені Миколи Царенка РОЖНОВІЙ Любові Володимирівні – керівникові Обласного науково-методичного центру культури – за визначний особистий внесок у збагачення, розвиток національної культурно-мистецької спадщини, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм.

- у номінації імені Ігоря Стравінського СТЕФАНИШИНУ Мирославу Степановичу – композиторові, диригенту, фольклористу, музикознавцю, заслуженому діячу мистецтв України – за високий професіоналізм, виконавську майстерність, вагомий особистий внесок у збагачення музичного життя краю та популяризацію творчості Ігоря Стравінського.

- у номінації імені Миколи Куделі ХМІЛЕВСЬКІЙ Ірині Станіславівні – фольклористові, провідному методисту з народної творчості Обласного науково-методичного центру культури, викладачу-методисту Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, заслуженому діячу мистецтв України – за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію фольклору рідного краю, здійснення режисерсько-постановочних робіт при підготовці та проведенні культурно-мистецьких заходів, фольклорних свят.

Джерело: управління культури Волинської облдержадміністрації

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 573 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]